Начало Moto News WSBK: Дейвис печели от първа позиция и с рекорд на Имола

WSBK: Дейвис печели от първа позиция и с рекорд на Имола

70
0

С невероятно каране пилотът на Aruba.it Ducati Час Дейвис спечели първото състезание на пистата „Енцо и Дино Ферари“ на Имола в клас Супербайк. Дуото на Kawasaki – Джонатан Риа и Том Сайкс заеха другите две места на подиума.

Дейвис, който вчера бе най-бърз и на двете тренировки, спечели надпреварата за Суперпол. Той и Риа направиха страхотен старт от първа редица. Големият губещ бе съотборникът на Дейвис – Давиде Джулиано, който също бе на първа редица, но бе изпреварен не само от съотборника си, но и двамата от KRT още на старта. Дейвис водеше в състезанието, Риа бе след него. 10 обиколки преди финала шампионът отвори повече завой 1 и съотборникът му Сайкс успя да го настигне. Така зрителите по трибуните можеха да видят „гражданска война“ на двамата от KRT. Сайкс положи много усилия за второто място, като подложи на натиск Риа, особено в последната обиколка, но шампионът финишира втори. Междувременно Дейвис направи най-бързата обиколка в надпреварата – 1:46,700, като подобри само със 7 хилядни стария рекорд  на Том Сайкс от 2015 г. 

Жорди Торес, който миналата година спечели първия си подиум в WSBK тъкмо на Имола, сега стана 4-и със своя мотоциклет Althea BMW, пред втория пилот на Aruba.it Racing Ducati Давиде Джулиано. Леон Камие, за когото състезанието бе възходи и падения, стана 6-и и донесе доста точки в домашното състезание на MV Agusta. Лоренцо Савадори с Aprilia вървеше в топ 5 в първата част на надпреварата, но бе подложен на натиск от пилотите зад него и отстъпи. Гумите на машината му също се поизносиха. Михаел ван дер Марк с Honda имаше трудна сесия в Суперпол 2, но спечели битката със Савадори и стана 7-и, а новакът италианец бе 8-и, но пред друг новак в Супербайк – легендата в MotoGP Ники Хейдън с втората Honda. Шави Форес стана 10-и за своя Barni Racing Ducati.