Начало Moto News Представиха MV Agusta Turismo Veloce 800 у нас

Представиха MV Agusta Turismo Veloce 800 у нас

80
0

Най-новата машина MV Agusta – Turismo Veloce 800, вече е в България. Мотоциклетът бе представен в шоурума на официалния вносител на марката у нас – „Сенакс“. Дебютат на Turismo Veloce 800бе през ноември миналата година на международното изложение EICMA 2014 в Милано. Turismo Veloce 800 епоследното творение в колекцията от шедьоври на италианската марка.

За този мотоциклет Джовани Кастильони, президент и главен изпълнителен директор на MV Agusta Motor SpA коментира: Turismo Veloce е най-смелият мотоциклет, създаден от MV Agusta.  Вдъхновението ни не е породено от 75-те световни титли или легендарните ни пилоти, които поставят нови рекорди за скорост или мощност. Този път, ние приехме предизвикателството да създадем туриристически мотоциклет с името Veloce (Бърз), вдъхновен от най-добрите времена, постигнати в големите състезания.

По време на представянето стана ясно, че почитателите на тази марка мотоциклети ще имат възможност да пробват в реални условия Turismo Veloce 800, заедно със Stradale 800 на 23 и 24 май по време на тест драйв, организиран от фирмата вносител.

Последното творение на MV Agusta е произведено в две версии: Turismo Veloce 800 и Turismo Veloce Lusso 800 (по-луксозна версия). Мотоциклетът бе тестван в продължение на две години и повече от 10 000 км на пътя. Мотоциклeтът е с изцяло ръчно регулируемо окачване, а Lusso е с електронно контролирано окачване и система за контрол на стабилността.

Turismo Veloce е компактен, но притежава сериозно оборудване – пълен комплект LED светлини, инструментален панел с голям 5-инчов цветен дисплей с Bluetooth  и регулируемо предпазно стъкло. Електронният пакет е последна дума на технологичните постижения и включва тракшън контрол, скоростна кутия с електронно управление ЕAS 2.0 и 4-ри настройки на двигателя: Touring, Rain, Sport и Custom. Моторът е с истински спортен дух и заинтригува с иновативност в технологиите, впечатляващ дизайн и технически характеристики, които само MV Agusta може да си позволи.  Той е бърз, маневрен, елегантен и лек, а като туриристически мотоциклет, доставя несравнимо удоволствие на ездача.  

Двигателят е 3-цилиндров, 4-тактов с 12 клапана DOHC с хидравличен обтегач на веригата. Обемът е  798 куб. см, а степента на сгъстяване – 12,3:1, диаметър и ход на буталото 79 мм x 54,3 мм, мощност 81 кВт при 10 000 об./мин., въртящ момент – 83 Нм, с 6-степенна скоростна кутия. Теглото е 191 кг, резервоара събира доста гориво – 22 л, а максималната скорост е 230 км/ч.