Начало Автомобили 165 км, без презареждане измина с Peugeot iOn кметът на Ница

165 км, без презареждане измина с Peugeot iOn кметът на Ница

109
0
Peugeot iOn

В началото на септември, кметът на Ница Кристиан Естрози постави началото на втората фаза от програмата споделяне на автомобил, стартирала на 9 април 2011 на територията на Ница Кот дАжюр. В момента, тя предлага на гражданите 90 електрически автомобила.

Ксавие Пежо заяви: „Електрическите автомобили предизвикват голям интерес сред хората и фирмите, но реалната им автономия често се поставя под въпрос. Изминаването на 165 км в планината, постигнато от Кристиан Естрози, показва качествата на това ново поколение електрически автомобили“.

Според Оливие Астолфи, Генерален Директор на Veolia EDF Nice Auto Partage, дружеството, което експлоатира услугата AUTO BLEUE, това постижение потвърждава надеждността на системата AUTO BLEUE, извън границите на града. Той уточнява, че „шофирането на Кристиан Естрози е било много ефективно, защото той е успял да използва по рационален начин възможностите за възстановяване на енергия на Peugeot iOn“.

Кристиан Естрози пожела да направи това пътуване на територията на бъдещия Метрополен регион Ница Кот-дАзюр, който ще се простира от Залива на Ангелите до върховете на масива Меркантур. „AUTO BLEUE“ не е предназначена само за града, автономията на електрическите автомобили непрекъснато се увеличава и аз вярвам, че ще можем да се придвижваме на цялата територия на метрополиса* с това екологично превозно средство като споделен автомобил“.

*Първият във Франция Метрополен регион Ница Кот дАзюр ще бъде създаден на 1 януари 2012.

VENAP (Veolia EDF Nice Auto Partage)
Създаденото за експлоатацията на AUTO BLEUE на територията на Ница Кот-дАзюр дружество VENAP е филиал с 70% участие на Veolia и 30% на EDF (Electricite De France).
В момента AUTO BLEUE включва 29 станции и разполага с 90 електрически автомобила за услугата споделяне на автомобил, като целта до края на 2012 година е 70 станции и 210 автомобила.