Начало Рали 49 екипажа са заявили участие в рали спринт Варна

49 екипажа са заявили участие в рали спринт Варна

61
0

За първи път от много време насам за едно рали са заявили участие 49 екипажа. Това не се е случвало поне от 7-8 години насам. Толкова екипа са заявили участие в рали спринт Варна – първи кръг от новия за България шампионат.

Това е второ подобно рали, но първото – Самоков, беше открито. Това обаче се хареса на пилоти и навигатори и сега има наплив. Феновете ще могат да гледат в неделя интересни битки по класическата отсечка от рали Златни пясъци – Аладжа манастир. Тя ще се преминава четири пъти, по два във всяка посока плюс атрактивен специален етап в самия град. Церемониалният стартът на състезанието е в събота от 18 ч. пред мол Варна, а финалът – в 17,30 ч. в неделя пред Двореца на културата и спорта. Сервизният парк е на паркинга на Техническия университет.

На старт ще застанат много от най-известните ни пилоти – Крум Дончев и Петър Йорданов с Ford Fiesta R5, Тодор Славов и Георги Стойков с Renault Clio R3, Пламен Стайков и Рафи Кадир с Mitsubishi Lancer Evo IX, Игнат Исаев и Милен Илиев с  Mitsubishi Lancer Evo IX, които спечелиха в Боровец, Румен Дунев и Христо Христов с Mitsubishi Lancer Evo IX, Стефан Георгиев и Стайко Стайков, Ford Escort RS и естествено Йордан Атанасов и Димитър Спасов, които наеха специално за този старт Skoda Fabia WRC. И това са само малка част от имената, които ще оформят стартовия списък. От заявените 49 екипажа, засега само Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo IX обявиха, че няма да могат да стартират заради късното пристигане на новия им автомобил. Срокът за заявки изтече в понеделник, но по решение на организатора в списъка може да се появи още някои закъснял.

Първото минаване на Аладжа манастир е в неделя в 10 ч., второто е в 11,15 ч., а другите две са в 13 и 14,15 ч. Последната отсечка във Варна с дължина 2,4 км е в 16,10 ч.