Начало Други 51 заявки получени за писта Бургас

51 заявки получени за писта Бургас

30
0
писта бургас

51 заявки бяха получени за участие в писта Бургас (22-23 септември, пети кръг от националния шампионат на затворен маршрут) и се очаква тази година там да стартират рекорден брой автомобили. За първи път от доста време насам има 13 заявки в най-силната група Maxi, 16 – в група RS, 22 – в група Супер.

Организаторите изчислиха, че общата мощност на колите според подадените документи е над 12 000 конски сили. Голямата пауза от близо три месеца след последния старт даде нужното време за подготовка на автомобилите, а зрителите вече нямат търпение да наблюдават битките.

Очаква се борбата в група Maxi да е истинско зрелище. Това е и думата, описваща най-добре 5-те заявки в Emax и цели 8 в X4, като се има предвид че кризата завърза ръцете на много участници последните няколко години.

Не по-малко интересна се очертава и другата серия RS. В нея пилотите са 16, като за пръв път тази година ще има трима в E3.

В група Супер капацитетът на трасето е 24 автомобила, а заявките са 22. Отсъствието на Боби Григоров ще е сериозна загуба за цялата серия и многобройните му фенове, но пък за сметка на това 15 пилота ще направят битката в X2 гладиаторска.

При това положение писта Бургас 2012 определено се очертава като едно от най-интересните състезания от календара на шампионата.