Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо съжалява за изпуснатия подиум

Алонсо съжалява за изпуснатия подиум

133
0
Сингапур,старт

Фернандо Алонсо направи много силен уикенд в Сингапур, но въпреки това след края му не бе особено доволен от постигнатото. Испанският пилот на Ферари се класира на четвърта позиция и явно съжаляваше за пропуснатото място на подиума. След силна квалификация, силен старт и силна надпревара той все пак трябваше да се задоволи с място зад пилотите на Ред Бул, които спряха един път по-малко от него. От петата позиция Алонсо направи светкавичен старт, но след като не успя да вземе първи завой и мина извън очертанията на пистата реши да върне позиция на Фетел, за да не рискува наказание. След първите стопове той отново се озова пред пилотите на Ред Бул, но след едно допълнително спиране отново застана зад тях.

Това трето спиране се оказа решаващо. Защото след смените си в 26-ата и 28-ата обиколка Рикиардо и Фетел решиха да остана на пистата след появяването на колата за сигурност, Алонсо влезе за последен път в 32-ия тур.

„До известна степен имахме малшанс с появяването на колата за сигурност“, заяви Алонсо. „Когато излезе, аз бях със супер меките гуми. При Хамилтън стратегията проработи, но той имаше сериозно предимство в представянето на неговия Мерцедес, за да натрупа необходимата преднина. Ние нямахме подобна преднина. Наложи се да спрем, за да сложа меките гуми, а в края просто не бях в състояние да изпреваря колите на Ред Бул, въпреки че бях с по-нови гуми от тях. Стратегията бе добра, но момента на излизането на колата за сигурност за съжаление не бе добър.

Има доста позитиви, които трябва да отчетем от този уикенд. Бяхме конкурентоспособни в свободните тренировки. Това го бяхме виждали и преди, но сега успяхме да задържим нивото за квалификацията и за състезанието. Това определено е позитивно. Трябва обаче да продължим да се развиваме, защото постигнатото определено не е достатъчно.“