Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо очаква много тежък уикенд

Алонсо очаква много тежък уикенд

73
0
Гран при на Абу Даби,Яс Марина

Фернандо Алонсо заяви, че очаква много тежък уикенд в Баку. В него със сигурност ще има наказания за пилотите на Макларън заради сменени компоненти в задвижващата система. Не е напълно ясен техният брой, но и с тях испанецът не очаква сериозна промяна и намаляване на изоставането от топ екипите.

„Всичко в крайна сметка е извън нашия контрол с Щофел [Вандоорн]”, каза Алонсо. „Ние правим всичко, което е възможно, но нещата не зависят от нас. С тези дълги прави очаквам, че ще сме на поне 2,5, може би 3 секунди по-бавни в обиколка.”

Алонсо заяви, че наистина шасито е може би много добро, но няма как да бъде оценено със сигурност, и то при положение, че целият пакет не е на ниво.

„Имаме своите данни, GPS анализи и е видно, че в завоите имаме скорост. Но дали сме наистина реално конкурентоспособни, няма как оценим само от един компонент.”

Двукратният шампион заяви, че за него разликата между това да спечели точка в Канада и да си тръгне без нея е никаква и описа реакцията си да се качи на трибуната и да подари ръкавиците си на зрителите.

Испанецът заяви, че съжалява много за своя нов съотборник, който е наистина изключителен и е спечелил всички титли в малките категории досега. Според него е жалко, че попада в такъв момент в тима. (Специален материал за Вандоорн четете в последния брой на ClubS1.)

„В крайна сметка най-важното е да имаш шанс и да попаднеш на правилното място в точния момент”, коментира испанецът и състезанието 24 часа на Льо Ман, което следил почти без прекъсване. Точно започнал да пише sms на приятеля си от Антонио Гарсия с Шевроле в GT категорията и се отказал преди последната обиколка. Гарсия, който бе в екипаж с бащата на Кевин Магнусен Ян и Рики Тейлър завърши трети в категорията, а Шевроле загуби победата във финалния тур на надпреварата от Астън Мартин.