Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Да спечелиш или загубиш зависи от това дали си на точното...

Алонсо: Да спечелиш или загубиш зависи от това дали си на точното място в правилния момент

71
0

Фернандо Алонсо подходи философски към поредните въпроси относно бъдещето му. 33-годишният испанец все още не е обявил официално дали напуска Ферари и ако си тръгва от Скудерията, къде ще кара или ще си вземе година почивка.

На запитване дали следващото му решение ще определи наследството му в спорта като двукратен световен шампион или пилот с повече титли, той отговори:

– Вероятно да. Но да спечелиш или загубиш зависи от това дали си на точното място в правилния момент. Да получиш уважението на всички понякога е по-ценно. Тези пет години с Ферари… Когато дойдох в отбора през септември 2009 г., не бях толкова уважаван, колкото сега. Не спечелих титла през това време и това бе трудно, но израснах като пилот и като личност. Определено искам да взема трета корона и съм сигурен, че ще имам възможност през следващите години.

Алонсо бе попитан за пореден път дали е наясно с плановете си за догодина. Той отново бе категоричен, че знае какво ще прави и продължи:

– В по-голяма или по-малка степен. Приоритетът ми в момента е работата на пистата, където могат да се случат много неща в следващите няколко старта. Трябва да се борим за добри резултати. Ферари води битка в конструкторския шампионат, така че инженери, механици, всички в отбора се трудят сериозно, за да постигнем нужното класиране. Това е най-важно в момента. Моето собствено бъдеще е с нисък приоритет понастоящем. Знам, че има спекулации и слухове, но те са нещо нормално за Формула 1. Сега не мога да кажа нищо категорично. Мисля, че в главата си имам един амбициозен план за бъдещето си и смятам, че е най-добрият вариант и за Ферари. Ако се получи, хората ще бъдат много, много развълнувани – като мен. Невероятно доволен съм, всичко през последните два-три месеца върви по плана, който имам. Изминалите седмици бяха трудни заради катастрофата на Жул [Бианки], случиха се и други неща, които ме спряха и направиха ситуацията по-емоционална. Сега трябва да уважим надпреварата, за която сме тук и в неделя да се състезаваме на 100%. Атмосферата все още е тъжна заради ситуацията с Жул. Просто трябва да се справим с всичко. Не е проблем какво хората отвън искат или мислят, или дори какво биха искали Ферари. В крайна сметка решението е мое, става дума за това какво искам аз и какво ми е нужно за бъдещето ми. Ще се опитам да направя най-доброто за себе си, както и за Ферари, защото винаги съм постъпвал така. Вървим в тази посока и разбирам, че всеки си има мнение, но аз трябва да избера.