Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо няма да кара в Гран при на Австралия

Алонсо няма да кара в Гран при на Австралия

49
0

Фернандо Алонсо ще пропусне Гран при на Австралия, съобщи тимът му Макларън. Прегледите на испанеца не са показали тревожни симптоми, но лекарите препоръчват двукратният световен шампион да не кара в Мелбърн.

Макларън оповести новината със следното изявление:

„След изтощителна поредица тестове и прегледи – някои от тях проведени вчера вечерта – лекарите на пилота на Макларън-Хонда Фернандо Алонсо съобщиха, че не откриват никакви медицински проблеми при него. Няма доказателства за каквато и да е контузия и съответно състезателят е напълно здрав и от неврологична, и от кардиологична гледна точка.

Лекарите на Фернандо обаче му препоръчаха да ограничи максимално рисковите фактори, които биха могли да доведат до ново мозъчно сътресение след полученото при инцидента му на тестовете на Каталуния на 22 февруари. Това е нормална медицинска процедура при лечението на спортисти след сътресение на мозъка.

За да се сведат до минимум рисковите фактори, лекарите препоръчват Фернандо да не участва в Гран при на Австралия (13 – 15 март). Фернандо разбира и приема съвета. Двата болида на Макларън-Хонда ще бъдат управлявани от Дженсън Бътън и резервния пилот на тима Кевин Магнусен.

Лекарите на Фернандо посочват, че той се чувства добре и смята, че е готов да се състезава. Нямат нищо против факта, че вече е подновил тренировките си с оглед завръщане в кокпита на Макларън-Хонда за Гран при на Малайзия (27-29 март). Те подкрепят амбицията на Фернандо, като са доволни, че той няма каквито и да е контузии от катастрофата си на 22 февруари.

Всички в Макларън-Хонда напълно подкрепят решението на Фернандо да уважи съвета на лекарите.”

Самият Алонсо написа в Туитър, че ще му е трудно да не е в Австралия, но разбира препоръките.