Начало Рали Андреас Микелсен ще кара за Ситроен в рали Сардиния

Андреас Микелсен ще кара за Ситроен в рали Сардиния

81
0
Кими Райконен

Андреас Микелсен ще се състезава за екипа на Ситроен в рали Сардиния. Той ще заеме мястото на Стефан Льофевбр, съобщиха от френския тим.

От Ситроен обясниха, че основната им цел при завръщането в световния рали шампионат (WRC) е да печелят надпревари. От началото на сезон 2017 г. досега те взеха една победа – в Мексико – и смятат, че това е частично изпълнение на поставените задачи. Поради това в Ситроен Рейсинг обмислили разширяване на пилотския състав.

Засега появата на Микелсен е обявена за еднократна. Той ще направи еднодневен тест с C3 WRC преди състезанието в Италия. Льофевбр пък ще участва в тренировките преди надпреварата.

„След шест кръга през този сезон изглежда, че резултатите на Ситроен не отговарят на поставените в началото на годината цели”, коментира шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон. „В същото време Андреас Микелсен активно търсеше място във WRC и заедно постигнахме споразумение да се състезава в Сардиния с нас. Мисля, че всички сме доволни от тази възможност!”

„Андреас има сериозен опит в това рали, но не и ние, тъй като не се състезавахме там през миналата година. Тъй като той пък не е карал тазгодишните WRC спецификации достатъчно, Микелсен няма да има конкретна цел за ралито. Просто ще се постараем да достигне скорост, при която да върви с постоянно темпо и да се чувства удобно в автомобила. Бихме искали да благодарим на ФИА и Шкода за съгласието им, както и на Стефан. Това по никакъв начин не е санкция, нито поставя под въпрос работата ни с младите пилоти. Решението се дължи единствено на желанието ни да увеличим шансовете на Ситроен. Стефан прие, че в конкретния случай е необходимо да сложи интересите на отбора на първо място.”

Микелсен посочи, че се радва да се присъедини към екипа, който има забележителна история в световния шампионат.

„C3 WRC спечели първото рали на чакъл за сезона и демонстрира, че притежава потенциал, като освен това изглежда, че прави регулярен прогрес. Нямам търпение за теста и след това за самото състезание”, допълни Андреас.