Начало Formula E News Ален Прост: Мислехме, че можем да вземем и двете титли, но не...

Ален Прост: Мислехме, че можем да вземем и двете титли, но не бе възможно

65
0
Люис Хамилтън

Рено е.дамс спечели за трета поредна година титлата при отборите във Формула Е. Екипът изпитваше известно разочарование след финала в Монреал, тъй като Себастиен Буеми изпусна короната при пилотите, но удовлетворението от първото място сред тимовете не бе малко.

През сезон 2016/2017 г. постоянството в представянето на тима бе особено важно за крайния успех. Отборът взе 6 победи в 12 надпревари и бе единственият, спечелил точки в абсолютно всеки кръг. В крайна сметка тимът триумфира с общо 268 точки.

„Бих искал да поздравя Жан-Ерик Верн за първата му победа във Формула Е (във второто състезание в Монреал – б.а.), както и Лукас ди Граси за короната при пилотите”, сподели четирикратният F1 шампион и съсобственик на тима Ален Прост. „Мислехме, че можем да вземем и двете титли, но не бе възможно. Шампионатът става все по-оспорван. Много се радваме, че триумфирахме при отборите за трета поредна година. Шоуто беше невероятно – в Монреал се състезавахме на една от най-добрите писти в календара изобщо. Ще се завърнем през следващия сезон, надявайки се на още успехи.”

Другият съсобственик в отбора Жан-Пол Дрио сподели, че уикендът в Монреал е бил от най-трудните за него в цялата му кариера. Той поздрави екипа на Рено е.дамс и специално механиците за невероятната им работа, след като Буеми се удари малко преди квалификацията. Дрио допълни, че се надява в бъдеще стартовете от Формула Е да не съвпадат със състезания от други шампионати.

„Не беше лека година”, заяви Нико Прост. „През целия сезон имах грижи в квалификациите. Шесто място в шампионата не е особено удовлетворяващ резултат. Поне си тръгнахме от Монреал с титлата при отборите, което бе и целта ни.”

Буеми сподели, че се радва за екипа, който наистина заслужава успеха.

„Колата бе невероятна през целия сезон, който за съжаление не завърши добре за мен. Но това е автомобилният спорт и трябва да го приема. Ще си вземем поука от грешките и ще се върнем още по-силни”, допълни Себастиен.