Начало Рали Арт Рейсинг представи екипажите си за рали България

Арт Рейсинг представи екипажите си за рали България

98
0

Варненският екип Арт Рейсинг представи двата си екипажа – Йордан Атанасов/Янаки Янакиев и Боян Безус/Димо Бозуков на Рапонги Бийч във Варна дни преди началото на рали България. Най-голямото рали у нас се върна в морската столица след 14-годишно домакинство на района на Боровец и Самоков. Двата екипажа участват с пълна програма в рали шампионата и имат големи амбиции за предстоящото състезание.

Събитието бе уважено от други пилоти като Пламен Стайков, който пристигна с навигатора си Давид Кварацхелия – Давидоне, също така Боби Григоров, Васил Жеков, Николай Златков, директорът на рали България Слави Славов, председателя на рали комисията Стоян Радев, Славчо Христов и много други.

„Решихме да покажем, че спортът е жив, не е на дъното и ние съществуваме. Обединихме се с другия варненски екипаж и очакваме успешен сезон. Осигурихме нови спонсори за рали „България“ и част от шампионата, надяваме се на подкрепа и за останалата“, коментира Атанасов. Той ще разчита и на друг известен наш навигатор – Ангел Башкехайов, в кръговете, в които Янакиев, няма да има възможност да се състезава поради служебна ангажираност през летния сезон.

„Целта ни е да завършим в тройката на генералното класиране в рали шампионата, каза още Атанасов. – Тази година ще разчитам автомобил Мицубиши Лансър Ево 9, след като две години подред наемах WRC автомобил, с което постигнах детската си мечта. Янаки има огромен опит, който той натрупа след като аз спрях да се състезавам. Започнах кариерата си с него като навигатор и сега отново сме заедно. Доверявам му се.„

„Имаме огромно желание да спечелим рали България в нашия клас, коментира Боян Безус, който е шампион в клас RC4. – Подготвени сме добре. Автомобилът ни Рено Клио RS е готов и се надяваме да не допуснем грешка, която да ни изненада. Смятам, че ще се справим. Гоним нова шампионска титла.”