Начало Рали Александра Раева става навигатор на Васил Жеков в Hyundai Racing Trophy

Александра Раева става навигатор на Васил Жеков в Hyundai Racing Trophy

9
0

Известната певица, актриса и водеща Александра Раева ще е новият навигатор на пилота Васил Жеков в предстоящия сезон на едномарковия рали шампионат Hyundai Racing Trophy. Тя признава, че всъщност екстремните спортове са й страст – 4 години е била ски състезателка, а голямото й хоби е гмуркането.

„Започнах курс по безопасно шофиране в академията на Павел Жеков и от там се роди идеята, че може би имам талант за навигатор, заяви Раева. – Васил Жеков лесно ме убеди да участвам в Hyundai Racing Trophy, защото аз му се доверих като на педагог. Подходът му е изключителен за една жена, която се страхува от скоростите. Въпреки че съм адреналинов тип, трудно мога да се доверя на някого, сядайки в колата му, той да започне да дрифти или да върти колата и аз да съм сигурна.

При него беше мигновено чувството, което създаде в мен и наистина нямаше момент на замисляне дали да го правя или не. В неговите ръце съм. Харесва ми това, че поемам голяма отговорност, че нещата зависят и от мен и съм 100% отдадена. Като цяло тази материя ми е много трудна – да преценявам сама кой завой какъв е, разстояние, но в момента се уча и мисля, че това ще се усвои. Също така според мен е важен ритъмът и усетът на двама души, за да се постига успех.”

Новият екипаж признава, че с нетърпение очаква старта на сезона за Hyundai Racing Trophy и използват всяко свободно време, което имат, за да тренират заедно.

„Когато имаме възможност ходим по отсечки и се учим не само на записи по специални етапи, а и на пътната книга, коментира пилотът Васил Жеков. – Но Алекс се справя отлично. Мога да кажа, че още от началото тя просто пое материала и го прие доста сериозно. Първият тест, на който отидохме беше да видя дали става за навигатор – става ли й лошо, дали ще я е страх в колата, ще ми има ли доверие и дали ще може да започне да чете в супер екстремна ситуация с високи скорости.

Тя се справи отлично, доста впечатляващо. Има заложени неща, които на мен ми трябваха. Оттук нататък Алекс е в мои ръце да я обуча на професионално ниво. Също така не съм чувал човек, който да каже „Аз обичам да поемам отговорност”. Това е качество на навигатор, което е задължително и тя го има.”

Алекс Раева сподели още, че е експанзивна личност, която обича да шофира много бързо и затова е предпочела да влезе в професионалните среди. Затова тя ще участва в предстоящите рали състезания на Hyundai Racing Trophy, за да може да задоволи това свое желание, но вече на определени места при обезопасени условия.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter