Начало Автомобили Авангардният Range Rover Velar предпремиерно в България

Авангардният Range Rover Velar предпремиерно в България

80
0

В София се състоя официалното представяне на най-новия член в луксозното семейство на Range Rover – Velar. Представители на националните медии, на бизнес елита и клиенти на марката бяха първите, които успяха да зърнат на живо и да се докоснат до автомобила, внасящ измерение на блясък, футуристичност и елегантност, невиждани до сега в сегмента на средноразмерните SUV автомобили.

Изклюяително авангардният Range Rover Velar ще остане повече от месец в България, като ще направи обиколка из представителствата на марката. Автомобилът ще бъде изложен в Мото-Пфое Люлин в София от 19-ти до 21-ви юни, в Мото-Пфое Варна на 24-ти юни, в Мото-Пфое Бургас на 26-ти и 27-ми юни и в Мото-Пфое Пловдив на 29-ти и 30-ти юни. На 3-ти юни Velar ще се завърне в столицата и ще остане за още няколко дни у нас.

Range Rover Velar е изключително добре позициониран ценово у нас като стартовата му цена започва от 99 000 лв без ДДС.

Луксозният SUV автомобил е създаден през 1970 г., когато Land Rover пуска на пазара оригиналния Range Rover. Почти половин век по-късно този иновативен дух продължава с представянето на четвъртия член на семейството на Range Rover. Елегантна опростеност, визуално редуциращ подход и новаторски технологии за потребителите са отличителните черти на новия Range Rover Velar. Пет елемента описват абсолютната привлекателност на Range Rover Velar: 

Воден от желанието за редуциране: премахване на сложността, за да се разкрие истинското качество; проектиран и конструиран с непоклатима вяра в „редукционизма“; луксозният, просторен интериор е спокойно убежище, съчетаващо елегантна опростеност с премиум материали и красиви детайли като бутони за управление, които не се виждат, докато не светнат.

Четвъртият Range Rover е следващата революция в дизайна на SUV автомобилите, с прецизност във всеки детайл. Той запълва „бялото поле“ между Range Rover Evoque и Range Rover Sport. Новият Velar изразява дизайн, възможен благодарение на технологиите, и предлага следващата логична стъпка към разширяването на портфолиото на Range Rover.

Неповторимо родословие или уважение към несравнимото наследство на Range Rover. Почти 50-годишната родословна линия на Range Rover дава увереността за по-високи и по-далечни цели, като клиентите могат да се насладят максимално на заобикалящия ги свят. С кралско потекло в света на SUV автомобилите, наследството на Range Rover е започнало с оригиналните прототипи на Velar от 1969 г.

Налагане на бъдещите тенденции. Нов израз на иновативността на Range Rover. Като продължава историята на иновации на Range Rover, Velar включва усъвършенствани технологии, неустоим дизайн и изключително внимание към детайла. Свръхмодерната информационно-развлекателна система Touch Pro Duo, супер тесните матрични лазерни LED предни фарове, изравнените с каросерията, изтеглящи се дръжки на вратите и детайлите в цвят Burnished Copper въплъщават бъдещите тенденции
Усъвършенстван за всякакви ситуации, автомобилът надхвърля очакванията с легендарната проходимост на Land Rover върху всякакъв терен. Цялата изтънченост, която клиентите очакват, заедно с несравнимата проходимост на Land Rover върху всякакъв терен в света. Невероятна динамика и пъргавина на пътя, съчетана с изключително качество на возията и стабилност.

Velar включва високотехнологична система за задвижване на всички колела, въздушно окачване, водещи в класа пътен просвет от 251 мм (213 мм с пружинно окачване) и дълбочина на газене от 650 мм (600 мм с пружинно окачване). Несравнимата гама на Land Rover от технологии за сцепление, включваща Terrain Response 2 и All Terrain Progress Control. Velar – като всички автомобили Range Rover – предлага първокласна проходимост върху всякакъв терен.

Изключителната динамика и икономичност се дължат на гамата от шест бензинови и дизелови силови агрегата, в съчетание с 8-степенни автоматични трансмисии ZF с плавна смяна на предавките и задвижване на всички колела с Интелигентна динамика на задвижване. Чистите, усъвършенствани 4-цилиндрови дизелови двигатели Ingenium, които се предлагат със 180 и 240 к.с., са познати заради ниските си  CO2 емисии от 142 г/км в европейски комбиниран цикъл и високия си въртящ момент от 500 Нм. Към тези двигатели се присъединява новият високоусъвършенстван 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium, който осигурява 250 к.с. и позволява ускорение от 0 до 100 км/ч само за 6,7секунди. Още по-мощна версия на този двигател, с 300 к.с., ще се присъедини към гамата Velar по-късно през годината.

Дизеловият двигател V6 съчетава изключителни 700 Нм въртящ момент за безпроблемно ускорение и офроуд проходимост с CO2емисииот едва 167 г/км в европейски комбиниран цикъл. Бензиновият двигател V6 с компресор суперчарджър и 380 к. с. съчетава въодушевяваща динамика и уникален звук и позволява на Velar да достигне до 100 км/ч само за 5,7 секунди преди да достигне до електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Централната гама Velar и Velar R-Dynamic обхваща спецификациите Standard, S, SE и HSE. Клиентите могат да избират и пакетите Black и Luxury Exterior за още по-отличителен външен вид.