Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Трудно е всички да са щастливи; Джордан обвини шефовете на Мерцедес...

Алонсо: Трудно е всички да са щастливи; Джордан обвини шефовете на Мерцедес за инцидента

53
0
Фернандо Алонсо

Ситуацията в Мерцедес и отношенията в тима от Бракли след сблъсъка между Нико Розберг и Люис Хамилтън бяха дискутирани надълго и нашироко. В обсъждането бе включен и Фернандо Алонсо, който обаче не се нае да дава конкретни преценки.

Двукратният световен шампион сподели, че е сложно да се дава коментар за друг тим.

– Не знам каква точно е ситуацията, трудно е да се обсъжда друг отбор. Те се състезават фантастично през сезона досега, говорехме каква чудесна битка водят, че е хубаво, че отборът им позволява да се борят. Двубоят в Бахрейн например бе страхотен. Получи се фантастично състезание и всички го харесаха. Сега, истина е, че се докоснаха (в последния старт) и това ще бъде дискутирано известно време. Трудно е, когато един екип позволява на пилотите си да се борят. Всичко е прекрасно, докато не се ударят. Когато това се случи, ситуацията се влошава. Границата е много тънка. Трудно е всички да са щастливи. Те водят в шампионата, имат голяма преднина, така че вършат нещата както трябва. И въпреки проблемите, които може би имат, доминират. Но, както отбелязах, отстрани е трудно да се преценява – заяви Алонсо.

Междувременно бившият собственик на отбор във Формула 1 и настоящ коментатор в ВВС Еди Джордан направо обвини шефовете на Мерцедес за инцидента между пилотите им.

– Аз укорявам отбора. Те твърдят, че ги оставят да се състезават, но това не е така, защото в предишното състезание – в Унгария – на Розберг бе казано, че може да изпревари Хамилтън. На Хамилтън се обадиха да го пусне, той не го направи. Как при това положение може да твърдиш, че не издаваш заповеди от бокса, когато всъщност го правиш? Глупости. Рос Браун, който спечели седем шампионата с Бенетон, Ферари и Михаел Шумахер, заяви на Розберг в Малайзия миналия сезон: „Не, не може да задминаваш Люис”. Ако Рос Браун бе в този тим, нещата щяха да са съвсем различни. И щяха да са първи и втори в Белгия. Ръководството е слабо. Там има добри хора, които обаче всъщност нямат опит. Браун липсва, в момента те се лутат без посока. Управляват ги двама пилоти, които са като разглезени деца и вършат каквото си поискат – заяви ирландецът.