Начало Други КА-2 Рейсинг Тийм и Омникар България с нов проект на писта –...

КА-2 Рейсинг Тийм и Омникар България с нов проект на писта – Eneos Cup

264
0
Eneos

На 20-21 май на писта Дракон ще бъде даден старта на съвместния проект на пловдивския клуб КА-2 Рейсинг Тийм и Омникар България, който носи името Eneos Cup. Проекта е завършен и предвижда да бъдат направени четири състезания на писта през този сезон.

Старта на проекта е даден в края на миналата година, когато от пловдивския клуб започват работа по осемте автомобила, които ще вземат участие в надпреварите. Първоначалната идея е да бъдат увеличени участниците в пистовия шампионат на България, но тази инициатива не среща подкрепа от БФАС.

Най-важния фактор в състезателните сериите Eneos Cup ще бъдат пилотските качества. Автомобилите на пилотите ще бъдат напълно еднакви – Audi A4, които са с 1.8 литрови турбо двигатели, а мощността им е 190к.с. Автомобилите са напълно готови и вече са брандирани в цветовете на Eneos Cup.

Това е пореден съвместен проект на КА-2 Рейсинг Тийм и Омникар България, след като през миналата година стартираха проекта Eneos Racing Academy, чиято цел бе да се даде възможност на повече фенове на автомобилните спортове да се докоснат до състезателен автомобил.

Всичко това се извършваше под прякото наблюдение на двукратния шампион на България на писта – Константин Маршавелов, който е основна фигура и в настоящия проект.