Начало Рали Александров: Включването на рали Сливен в IRC ни дава нови възможности

Александров: Включването на рали Сливен в IRC ни дава нови възможности

149
0
Александър Александров,Антонело Лодолети

Включването на рали Сливен в шампионата Intercontinental Rally Challenge (IRC) за 2012 г. е възможност България да бъде представена в качествено нова светлина, заяви председателят на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Александър Александров.

Той присъства на церемонията по награждаване на призьорите в сериите за изминалия сезон в Париж заедно със заместник-директора на ралито Атанас Чанев и координаторът на проекта от българска страна Любомир Дренски.

Непосредствено преди галата българските представители проведоха официални разговори с моторспорт директора на IRC Франсоа Рибейро и търговският директор на шампионата Антонело Лодолети.

Включването на рали Сливен в програмата на IRC ще позволи България да бъде представена като световна туристическа дестинация в качествено нова светлина. Това ще стане благодарение на специалните възможности, които предоставя медийният гигант Eurosport – заяви Александров. – Изключително сме доволни, че успяхме в такъв кратък срок да финализираме преговорите за включването на надпреварата в календара на IRC за сезон 2012. С постигането на окончателното споразумение по финансовите параметри вече можем да стартираме цялостната подготовка на надпреварата – допълни той.