Начало Автомобили Alfa Romeo започна развитието на три нови модела

Alfa Romeo започна развитието на три нови модела

44
0
Alfa Romeo

Alfa Romeo започна развитието на три нови модела, чиято цел е да променят пазарните резултати на марката. Това е първата вълна от програмата на компанията, включваща общо осем нови автомобила. Тя бе обявена в началото на май. Инвестициите ще възлязат на 5 милиарда евро и основната цел е продажбите на Alfa Romeo да се вдигнат до 400 000 коли годишно до 2018 г. През 2013 г. бяха реализирани 74 000.

От Alfa Romeo и Fiat Chrysler Automobiles отказват да дадат подробности за новите автомобили. Според източници на Аутомотив Нюз Юръп обаче става дума за средноразмерен седан, средноразмерен SUV и голям седан.

Първият модел е с наименование Project 952 за момента, като се предвижда той да се появи в шоурумите в Европа в средата на 2016 г. и в Съединените щати до края на същата година. Той ще е наследник на прекратения проект Giulia и на 159. С него Alfa Romeo ще пусне новата си линия двигатели, сред които има планирани 2,2 л (от 180 до 330 к.с.) и 3,3 л V6 с мощности от 400 до 500 к.с. Предвиждат се и два дизела.

В плановете на бранда фигурират още 4C Spider (концепция бе представена през март в Женева), средноразмерен роудстър и купе. Alfa Romeo освен това от дълго време планира голям SUV – особено за пазарите си в САЩ и Китай. Предполага се, че той ще е „роднина” на Maserati Levante.

Екип от над 300 инженери работи по новите модели на Alfa Romeo в Модена (Италия). Броят им вероятно ще се увеличи повече от два пъти до края на 2015 г.

Понастоящем Alfa Romeo предлага в Европа три модела – Giulietta, MiTo и 4C. От Fiat очакван новите модели да изиграят голяма роля за развитието на марката на американския пазар. Плановете са годишните продажби в Северна Америка да достигнат 150 000 броя годишно до 2018 г.