Начало Автомобили Alfa Romeo Stelvio дойдe в България

Alfa Romeo Stelvio дойдe в България

207
0
Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo  също си има SUV, наречен Stelvio. Компактният кросоувър Stelvio е на пазара в Европа от януари. Сега той дойде у нас и бе представен официално. Продажбите му вече започнаха, а интересът към него е голям.

Stelvio е изграден върху високотехнологичната платформа на седана Alfa Giulia. Именно с този седан марката се стреми да подобри имиджа си у нас. Неслучайно двете коли бяха една до друга на представянето им. За колата казват, че има необикновено динамично за представител на SUV категорията пътно поведение благодарение на високотехнологичното си окачване с голям дял на алуминиевите компоненти и разпределението на теглото между двата моста в съотношение 50:50. Засега клиентите ще могат да избират между двулитров бензинов турбомотор с 280 к.с. и 2,2 литров турбодизел с 210 к.с., а топверсията Quadrfoglio Verde се очаква на пазара в края на годината и ще се задвижва от познатия вече V6 с принудително пълнене и мощност 510 к.с.

Осемстепенният автоматик с марка ZF e сериен за всички версии на модела. Водачът разполага с няколко режима на управление, сред които и пакет с настройки Race за състезания на писта.  Алуминият присъства в 80% от автомобила. Затова Stelvio е най-лекият SUV в класа – само 1660 кг. Тегло се пести от всичко. Карданът тежи 7,5 кг, а спирачната система – 4 кг. В конструкцията на  предното окачване са използвани двойни носачи, а на задното – многоточково.