Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ако до септември не мога да печеля с Макларън, ще търся...

Алонсо: Ако до септември не мога да печеля с Макларън, ще търся други възможности

32
0

Фернандо Алонсо призна, че ако и до началото на втората половина от сезона във Формула 1 през септември той не е в състояние да печели със сегашния си отбор Макларън, той ще потърси други възможности да продължи кариерата си. Испанецът кара последната година от договора си с екипа от Уокинг, като каза, че през лятото, когато има повече време, ще мисли по-сериозно за бъдещето си.

„Ако и през септември-октомври месец видя, че с Макларън съм в състояние да побеждавам, ще съм повече от щастлив да остана в тима, в който се чувствам добре, обясни Фернандо. – Ако не, ще видя какви са другите възможности. Отворен съм към всичко. Колите са забавни и добри за каране. Харесвам тази нова Формула 1. Но не искам само да се състезавам, а и да печеля.”

Алонсо заяви още, че смята случващото се от началото на сезона в тима му Макларън е недопустимо. Испанецът досега не е завършил състезание, като екипът му има изключително много проблеми с надеждността на пакета Макларън-Хонда. Според Алонсо тимът трябва да работи върху издръжливостта и целта за Испания е да завърши надпреварата и с двете коли.

Не е много по-различно положението и при съотборника му Щофел Вандоорн. Белгиецът има две завършени надпревари, като и двете са извън зоната на точките. Той не успя да потегли изобщо в Бахрейн, а същото се случи с Алонсо в Русия, като испанецът спря с повреда в загряващата обиколка на входа на бокса.