Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е за покритите кокпити

Алонсо е за покритите кокпити

54
0

Ферандо Алонсо заяви, че е твърдо „за“ покритите кокпити във Формула 1 и изобщо в моторния спорт, ако те спасяват човешки живот.

Закритите кокпити са нещо, за  което говорим поне от две години, и аз съм за всяко решение, което може да помогне да спасим живот  – каза Алонсо днес на Монца. – С технологиите от 2015 г., смятам, че наистина трябва да се намери начин, да се намали риска от нелепи инциденти като този с Джъстин, които беше наистина ужасен.

За разлика от Фернандо, по-рано днес Нико Хюлкенберг отбеляза, че покритите кокпити създаван неприятни клаустрофобични усещания и той не е сред почитателите на това решение, което впрочем сам изпита в Льо Ман.

Алонсо се изказа позитивно и относно въвеждане на допълнителни ограничения в използването на гумите – брой обиколки, налягане, ъгъли на сходомимост и още.

При положение, че те ще за всички, не вижадам никакъв проблем, очевидно нямаме никаква представа как това ще се отрази при нас, с нашия автомобил, но така е при всички – отбеляза още испанецът, който, както обикновено, бе откровен и директен в повечето си отговори.

Той заяви, че няма притеснения относно избора на гуми за предстоящия уикенд и разбира стремежа да се правят повече стопове, но това едва ли ще се случи.

Испанецът отбеляза още, че новата стартова процедура от Спа дава предимство за него и Дженсън, защото далеч от борбата за титлата, те могат да са по-агресивни на старта, да рискуват и в Белгия той бил осми в първия завой, но след това очаквано е потънал, заради липсата на сила в колата.

Алонсо обаче отбеляза, че независимо от всичко и задвижващата система и шасито отбелязват напредък и скоростта в завоите, например, е много близка да тази на лидерите, но изостават много на правите и затова не очаква особено силно състезание в неделя.

Двукратният шампион обаче бе категоричен, че на различните писти като Спа, Монца, Русия, Сингапур, Мексико се трупат много различни данни, които ще са полезни при развитието на колата и задвижващата система за следващия сезон.

Кой ще бъде негов съотборник, Алонсо не знае и както сам отбеляза, това засега не е толкова важно. Има поне 3 опции – Бътън, Магнусен и Вандоорм, като Фернандо заяви, че всъщност с Дженсън работят много здраво и много си помагат. Той смята, че шансът британецът да остане в екипа е много голям, но всичко ще реши Макларън през декември.