Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо може да не завърши сезона, твърди Уебър

Алонсо може да не завърши сезона, твърди Уебър

48
0

Бившият пилот от Формула 1 Марк Уебър смята, че Фернандо Алонсо може да напусне тима си още преди края на сезона. Причината за това е неконкурентният пакет на Макларън-Хонда в началото и на новата кампания. Японският производител на задвижващи системи имаше много технически проблеми в тестовете в Барселона, а освен това мощността бе далеч от нивото на Мерцедес и Ферари. Испанецът не успя да завърши в първото състезание в Австралия след повреда в окачването.

По думите на Уебър всичко зависи от това дали Хонда ще успее бързо да отстрани проблемите, тъй като ако това не се получи, се задава нова слаба година за екипа от Уокинг, който не е печелил победа от 2012 г., а подиум от 2014. Самият Алонсо коментира след надпреварата на Албърт парк, че отборът му като представяне е сред най-слабите в решетката, като очаква в следващите състезания дори да е още по-назад в класирането.

„Може би Фернандо няма да бъде тук през цялата година, коментира Уебър. – То може да не изкара сезона до края му. Той е разочарован. Не би се примирил с това да финишира на 6-7-о място. При него нещата не стоят като при Щофел Вандоорн (вторият пилот на Макларън), за когото да завърши в точките е хубаво нещо. Фернандо не се интересува от точки, той желае да се бори за подиуми и победи. Така че в момента е много далеч от мястото, където иска да бъде.“