Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не е притеснен от наказанието, ще се бори за точки

Алонсо не е притеснен от наказанието, ще се бори за точки

37
0

Фернандо Алонсо заяви, че не е особено притеснен от наказанието си от 30 места назад в решетката за предстоящата Гран при на Малайзия. Испанецът смята, че въпреки него той може да се бори за спечелването на точки в състезанието. Пилотът признава, че е знаел от известно време, че ще получи въпросната санкция на Сепанг, тъй като от Хонда планирали да въведат подобрената спецификация на двигателя за това състезание.

Целта е била да се избегне наказание в решетката за домашната за Хонда Гран при на Япония в края на следващата седмица. Преди 3 състезания в Белгия на Спа Алонсо получи 60 места санкция и трябваше да потегли също последен, но с отлично каране стигна до 7-ата позиция.

„Знаехме, че тези наказания ще дойдат. Още в Австралия след инцидента загубих един двигател, коментира Фернандо. – И след това имахме още проблеми. Една от най-добрите възможности за слагане на нови компоненти и изтърпяване на наказание беше Спа, а сега втората такава е Малайзия, защото времето може да бъде голям фактор в състезанието.

Освен това следващото състезание (след Сепанг) е в Япония, което е домашното ни, и искаме да отидем там с малко повече сигурност по отношение на надеждността. Целта е до края на сезона да вземаме точки и с двете коли и да стигаме до 3-ата част на квалификацията във всяко състезание.”