Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Рано е да се каже кой е претендент за титлата

Алонсо: Рано е да се каже кой е претендент за титлата

84
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че е твърде прибързано да се определят фаворити за титлата. Той допълни, че в първите състезания тази година Ред Бул, Лотус, Мерцедес и неговият тим Ферари очевидно имат добра скорост и предимство в един или друг старт и има още много време, докато изобщо се оформят някакви идеи за това кой ще се бори за титлата.

Алонсо каза още, че и той и отборът му не очаквали чак толкова добре колата да се справи с гумите днес, но, разбира се, е доволен от развоя на събитията и факта, че Ферари имаше отлична скорост в много дълги серии от обиколки в Гран при на Китай.

Никак не беше лесно да се ориентирам в кокпита какво точно се случва, изпреварвах коли на Макларън, беше малко напрегнато и неясно – с лека усмивка описа визията си от колата Алонсо.

Испанецът не се съгласи, че след днешния старт напрежението е по-голямо при съперниците от Ред Бул. Обясни, че във Формула 1 и във Ферари напрежение винаги съществува и нещата се променят много бързо. Току що бе разбрал, че Марк Уебър е имал проблем с гумата, а той самият счупи предното си крило в Малайзия. Заяви, че подобни неща се случват в един или друг момент на всички в тези дълги и напрегнати шампионати, в които пак се върна на съперничеството и каза, че битката е с всеки – с Кими Райконен, с Люис Хамилтън, със Себастиан Фетел, с Марк.