Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Резултатът тук е комбинация от фактори

Алонсо: Резултатът тук е комбинация от фактори

37
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че във Ферари са дори малко изненадани от подиума в днешната Гран при на Китай, но направеният в последните състезания напредък е видим спрямо първите три старта, а и спечелената битка с Ред Бул е удоволствие.

Ударът с Фелипе [Маса] в началото бе доста сериозен всъщност. Аз помолих тима да провери колата, дали всичко е наред и съм щастлив, че се размина без да се счупи крилото или окачването – каза Алонсо. – За мен състезанието след това бе почти перфектно и съм доволен, че наистина показахме напредък. Резултатът ще подкрепи тима и ще му даде нова мотивация. Наистина сме едва в четвъртия старт и до края има още много, но трябва и да сме реалисти, че предимството на нашите съперници е много голямо. Но ще работим колко можем, за да стопим този аванс.

Според Алонсо комбинацията от характера на пистата и новите елементи, които тимът тества първо в Бахрейн, а след това и в петъчния ден тук, дава обяснение за далеч по-успешното представяне днес, отколкото в Бахрейн, където Ферари завършиха на над минута зад победителя Хамилтън.

Комбинацията от всички фактори – уникалният характер на тази писта с недозавиване и износване на предна лява гума плюс новите детайли, но и самата работа по настройките вероятно обясняват нещата – продължи испанецът. – Всъщност по тях можахме да работим само в събота, и то на мокро, защото в петък тествахме основно новите неща и съм доволен, че успяхме, защото не беше лесно и Кими [Райконен] пак остана на минута.