Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо защити решението на Ферари да отстрани Коста

Алонсо защити решението на Ферари да отстрани Коста

117
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо защити решението на тима си да отстрани практически от функциите му главния конструктор през последните сезони Алдо Коста.

На първата си среща с медиите за уикенда двукратният световен шампион започна коментара си за промяната с думите, че не е работа на пилотите да обясняват и реагират при подобни промени, но той има пълно доверие в онова, което шефът на Скудерията Стефано Доменикали прави. След това бе по-откровен, като заяви директно:

Трябваше да направим нещо, да имаме някаква реакция на ситуацията, в която изпаднахме. Имам пълно доверие на Стефано и целия екип и мисля, че наистина се нуждаехме от подобна промяна.

Алонсо заяви още, че познава и високо цени работата на Пат Фрай от периода, когато бяха заедно в Макларън. Испанецът изрази увереност и в това, че въпреки смяната по средата на сезона – както се случва с треньори на футболни тимове – той се надява на бързи резултати още тази година, а не тепърва да се изгражда новият екип и да се прави колата за следващия сезон.

Според него въпреки недоброто начало на сезона все още са изминали само 5 състезания и дори титлата би могла да бъде спечелена.

Никой не може да каже сбогом на титлата само след пет старта, но наистина трябва да подобрим много бързо колата си, за да имаме шанс – бе категоричен испанецът.

Говорейки за неделното състезание, Алонсо бе категоричен, че именно в него шансът му би могъл да бъде по-добър, защото както се изрази той на тази писта аеродинамиката има най-малко значение, а в нея Ферари тази година определено не е най-силният автомобил.