Начало Moto News Баутиста ще кара Aprilia през 2015 г. в MotoGP

Баутиста ще кара Aprilia през 2015 г. в MotoGP

34
0

Испанският пилот Алваро Баутиста ще бъде един от официалните пилоти на Aprilia през следващия сезон в MotoGP. Марката влиза в шампионата с екипа на Фаусто Грезини и отборът ще носи името Aprilia Gresini Racing Team.

Договорът на Баутиста е за две години – сезоните 2015 и 2016. Баутиста е един от най-опитните пилоти в кралския клас. Той е роден в Талавера де ла Рейна на 21 ноември 1984 г. и първото му участие в шампионата е именно с Aprilia в клас 125 куб. см, където през 2006 г. стана световен шампион със същия мотоциклет. Сега той за 5-а поредна година е в MotoGP. Баутиста има 3 подиума във висшия клас, а също и една първа позиция. Във всичките класове Алваро има 16 победи, 33 подиума и 18 първи позиции.

Алваро Баутиста подписа договора си почти веднага, след като от Aprilia обявиха, че се връщат в MotoGP от 20115 г. в сътрудничество с Gresini Racing Team. Романо Албесиано – мениджър на Aprilia Racing коментира: Това е още една стъпка в определянето на екипа, който ще използва моторите на Aprilia на пистата за следващия сезон в  MotoGP. В петък обявихме нашето завръщане в шампионата с Gresini Racing, а много скоро поставихме друга много важна плочки в мозайката, като обявихме договора с Баутиста. Особено съм удовлетворен, защото Алваро е в един отбор, който той вече познава добре. Това създава основа за бързо достигане на максимална конкурентоспособност, която ни накара да реализираме нашите планове и да се завърнем в MotoGP.

Фаусто Грезини  казва: Щастлив съм, че ще продължим да работим с Баутиста. Той има значителен опит в  MotoGP и  присъствието му ще бъде от съществено значение за развитието на новите проекти с Aprilia по най-добрия възможен начин. Вярвам много в Алваро , в неговия потенциал и аз съм уверен, че той ще ни донесе резултатите, които се очакват. Също така, този двугодишен договор ще ни позволи да запазим приемствеността във връзката между Алваро и Gresini Racing, която бе създадена през 2012 г. и която е била засилена през годините.
Пилотът също е доста ентусиазиран от новия проект. Баутиста казва: Аз съм много щастлив, че подписах договор с Aprilia за следващите два сезона в MotoGP.  Работата в близък контакт с производител е това, което исках за моето бъдеще и Aprilia ми предложи голям шанс. Аз също съм много мотивиран да се впусна в това ново приключение, защото се връщам към марката, която ми донесе големи успехи в миналото и с която съм имал страхотни времена. Преди всичко, сътрудничеството между Aprilia Racing и Gresini Racing ще ми позволи да остана с един отбор, който съм се състезавали вече три години и който стана като мое семейство. Работил съм пряко за производител преди и наистина харесвам за участвам в разработването на нов проект. Знам, че ще мога да разчитам на подкрепата на толкова много инженери и механици. Затова нямам търпение да започнем работа.