Начало Formula E News Буеми на полпозишън в ePrix на Париж

Буеми на полпозишън в ePrix на Париж

56
0
Нико Розберг

Лидерът в третия шампионат от Формула Е Себастиен Буеми от тима на eDams Рено спечели с минималните 6 хилядни преднина първата позиция за надпреварата в Париж. Състезанието е шести кръг от първенството.

Втори остана местният любимец Жан-Ерик Верн, който живее недалеч от трасето. Той се състезава за тима на Тачитек, използващ на практика същите болиди на еDams Рено.

Трети за първи път в кариерата си стартира дебютантът този сезон Хосе Мария Лопес (DS Върджин), а след него се наредиха Оливър Търви от Некстев и Естебан Гутиерес, за когото това е едва втори старт в серията. Търви и Естебан направиха грешки в решителните си обиколки накрая, а Буеми бе супер бърз още в сериите, като той бе в първата от тях. Големият му съперник Лукас ди Гради от Абт Ауди също бе в тази серия, но в крайна сметка остана едва 13-ти.

Надпреварата е днес от 17 ч. българско време. Това е второ състезание във френската столица. Билетите за трибуните са с 20 000 места и са разпродадени. Цената на билета е 55 евро за възрастен. Има над 8000 гости и още 10 000 зрители на зелените площи, където атмосферата е страхотна и продуктите си показват всички компании, свързани с електрическите автомобили и технологии от Рено до Тесла.

Мерките за сигурност са сериозни, но не се набиват в очи, а хората прекарват един прекрасен съботен ден около Дома на Инвалидите. Пресцентърът е настанен в музея на армията.