Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Мислехме, че ще пак ще завали. За съжаление, само ние мислехме...

Бътън: Мислехме, че ще пак ще завали. За съжаление, само ние мислехме така

56
0
Дженсън Бътън

Макларън допуснаха грешка по време на Гран при на Унгария, признаха от британския тим след финала на 11-ия кръг от тазгодишния световен шампионат на Формула 1.

Работихме упорито, за да извлечем максимума от сложните условия в началото на състезанието, но нещата не се получиха. Взехме грешно решение, но в подобна, променяща се постоянно ситуация, такива неща се случват понякога. Взимаме си поука и продължаваме напред – коментира рейсинг директорът Ерик Булие.

Дженсън Бътън и Кевин Магнусен финишираха десети и 12-ти в състезанието. Английският пилот сподели, че е доволен от вълнуващата надпревари заради феновете, но следобедът било труден за него.

Не взехме правилните решения. Първите обиколки, в дъжда бяха страхотни. Стигнах пета позиция, което – като за нас – не е никак зле. Но от там нататък всичко се срина. Пистата започна да изсъхва, ние мислехме, че ще пак ще завали. За съжаление, само ние мислехме така. Смятам, че иначе сторих всичко, както трябва. Но ние печелим като отбор и губим като отбор – коментира Дженсън.

Той допълни, че Макларън все пак постигна някои положителни резултати и се надява сега всички да презаредят батериите и да са готови за втората част от състезателната година.

Магнусен бе с ново шаси за състезанието след катастрофата си в квалификацията в събота. Датчанинът стартира от питлейна.

Не мисля, че изгубих кой знае какво с интермедиите, като се има предвид откъде потеглих. Знам, че поехме риск, тъй като чакахме пак да завали, но според мен трябваше да постъпим така. Нещата едва ли щяха да са много по-различни, ако бяхме избрали различна стратегия. Но все пак трябва да седнем с инженерите и стратезите, за да обсъдим станалото. След преминаването на твърди гуми, нямахме необходимото темпо, за да се борим за точки. След такова състезание трябва да останем позитивно настроени, да прегледаме какво е необходимо да се подобри. Целият тим ще си почине и ще се върне по-силен от всякога. Искам да благодаря на всички за упоритата работа, дух и решимост през тези първи 11 старта. Можем да постигнем по-добри неща през втората половина от годината – убеден е Кевин.