Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас впечатлен от времето на Розберг

Ботас впечатлен от времето на Розберг

38
0
Валтери Ботас

Постигнатото от Нико Розберг време с меките гуми определено хвърли в смут конкурентите. След като за първи път сложи меките гуми германецът постигна резултат от 1:22,792 мин., което е с 0,7 сек по-добро от това на Маса в четвъртък, което бе дадено със супер меките гуми. Съотборникът на Маса, Валтери Ботас постигна втори резултат, но бе на едва 1,2 сек от Розберг.

„При нас всичко бе наред, но сме доста изненадани от скоростта на Мерцедес“, заяви Ботас. „Трудно е да се каже, колко напред са, но те определено са пред всички. Смятам, че те отново ще са отбора, с който всички ще се сравняват.“

В Уилямс сутринта бяха концентрирани върху изпитания на аеродинамични части, а в последствие се концентрираха върху времената за обиколка.

„Хубавото е, че нямахме никакви проблеми и успяхме да свършим добра работа. Имахме възможност да изпробваме скоростта си в една обиколка и аз направих всичко за постигането на добро време.

Разбира се има какво да се желае, но имам добро усещане за баланса на колата. Трябва в оставащите дни да се съсредоточим и върху времената в дълги серии от обиколки.“