Начало Рали Безопасно шофиране и рали Сливен

Безопасно шофиране и рали Сливен

426
0

Уроците по безопасно шофиране и участие в рали Сливен трудно се съчетават. Но в Академията за безопасно шофиране на Павел Жеков нещата ще се получат. Поне това стана ясно днес по време на пресконференцията, дадена от  собственика на рали училището Павел Жеков и синът му, негов съдружник и инструктор Васил Жеков.

Академията  е член на Българската браншова организация по пътна безопасност и всекидневно се работи по проблемите за сигурността на пътя, било с фирми, било с частни лица. По време на рали Сливен този уикенд, отборът е решил да направи интересно събитие преди старта, под мотото: Автомобилът е оръжие, научи се да го контролираш!

За феновете, които обичат високите скорости, преди старта в петък от 12 ч. нататък, в бокса на отбора ще се раздадат флаери с 12-те животоспасяващи правила на Академията и плакати на отбора за рали Сливен. На всеки флаер ще има индивидуален номер и чрез томбола в 13 ч. същия ден ще бъдат изтеглени имената на 10 печеливши, които ще имат възможност да се състезават на  симулатор на различни ралита в различни условия от 14 ч. Час по- късно ще бъдат наградени първите трима най-добри от състезанието, които ще получат и парични премии, съответно  200, 100 и 50 лв. Това ще се повтори и в следващите ралита у нас – в Шумен и Хеброс в Пловдив.

В състезанието ще стартира Васил Жеков с новата си навигаторка Ралица Гроздева. За Васил това е втората надпревара след старта му в рали България, докато Ралица прави дебют. Според Жекови, баща и син, Ралица е родена за навигатор и се е справила блестящо още на кастинга, на който са се явили няколко желаещи да седнат отдясно на Васко Жеков.  Иначе Ралица е бивш модел, а сега мениджър в хотел Персенк в Девин.