Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело стартира от полпозишън утре

Барикело стартира от полпозишън утре

51
0

Рубенс Барикело спечели петия полпозишън в кариерата си днес на пистата А1-Ринг в Австрия. Бразилецът изпревари съотборника си Михаел Шумахер с 0,7 сек. Световният шампион обаче се нареди на трета позиция. По-бърз от него се оказа и брат му Ралф. Четвърти е Хуан Пабло Монтоя, който имаше проблеми със състезателната си кола и се наложи да кара с резервната.
Барикело можеше да свали още от времето си, но бе принуден да намали, когато Мика Сало не го видя и не се отмести от линията. Междувременно Ралф бе започнал наистина добър тур и дори бе по-бърз от Рубенс в средния сектор на пистата. Пилотът на Уилямс обаче не се справи добре и остана втори.
Михаел Шумахер пък изкара доста трудна квалификация, по време на която направи и немалко грешки, а това по принцип е необичайно за него. За последното си излизане и той взе резервния болид.
Тренировката бе прекъсната по средата за около десетина минути. На Трули му изпуши двигателят, при което от колата изтече доста масло. Малко след това последователно на едно и също място се подхлъзнаха и Барикело, и Френцен. Заради това организаторите решиха да спрат квалификацията и да изчистят.
Изключително радостни след квалификацията бяха в бокса на Заубер. Ник Хайдфелд тръгва утре от пета позиция, а съотборникът му Фелипе Маса – от седма. Двамата използваха днес новата еволюция на двигателя Петронас. Шести е Кими Райконен, но Макларън пак бяха далеч от възможността да се състезават за място на първите две редици.