Начало Moto News Баутиста с първи старт в MotoGP пред родна публика

Баутиста с първи старт в MotoGP пред родна публика

57
0

Този уикенд пилотът на Сузуки в MotoGP – Алваро Баутиста, ще кара за първи път пред родна публика като пилот в кралския клас.

Досега на Херес Баутиста е имал доста успешни състезания – той спечели първата си световна титла в 125-кубиковия клас през 2006-та година и има две втори места при 250-кубиковите. Сега, вече като пилот в MotoGP, испанецът се надява да успее да завоюва първите си точки в кралския клас, след като в първото състезание за сезона претърпя истинско разочарование, катастрофирайки в последната обиколка.

„Все още съм разочарован заради Катар – това не бе най-добрият начин да започна участието си в MotoGP, но това е друго състезание и аз трябва да се поуча от това, което се случи последния път. Харесвам пистата Херес, успях да се кача на подиума миналата година, а това е добър знак.

Това ще бъде голям уикенд за мен, защото за първи път ще се състезавам в Испания за Сузуки. Затова се надявам да направя добро шоу за всички испански фенове“, заяви Баутиста.

Същевременно в Испания неговият опитен съотборник – Лорис Капироси ще се опита да се качи на подиума за стотен път в кариерата си. През последните две години обаче италианецът така и не успяваше да стъпи на почетната стълбичка, след като през 2008-ма финишира пети, а миналата година бе шести.