Начало Автомобили Bentley може да добави пети модел в гамата си

Bentley може да добави пети модел в гамата си

50
0
Bentley,завод,производство

Bentley може да добави пети модел в гамата си, заяви главният изпълнителен директор на компанията Волфганг Дюрхаймер.

Новият автомобил може да е двуместен спортен автомобил. Той вероятно ще бъде позициониран между Continental GT и Mulsanne. Представянето на четвъртия модел на марката, който е SUV, е планирано за 2016 г. Той може би ще струва около 180 000 евро, като ще помогне на бранда да разшири сферата си на действие извън седаните и купетата.

В момента развойният ни департамент работи с пълна пара по SUV-а. Искаме да запазим настоящата инерция и веднага да се прехвърлим и към следващата моделна линия – обясни Дюрхаймер, цитиран от Аутомотив Нюз Юръп. – Работим в близко сътрудничество с Porsche. MSB платформата е тяхна и новият автомобил може да има някои споделени компоненти. Ако решим да правим двуместен модел, нещата могат да се развият наистина бързо.

Дюрхаймер, който се върна като CEO в Bentley миналия месец, намекна, че брандът може да направи също така кабрио и купе версии на Mulsanne:

От потребителите си разбираме, че голям кабриолет от Bentley би бил много добре приет.

Bentley, които са собственост на Volkswagen Group, разширяват моделната си гама, за да постигнат целите си да продават до 15 000 автомобила годишно до 2018 г. Миналата година реализираните им коли възлизат на 10 120 – рекордно постижение за бранда. С новия SUV марката първоначално планира 3000 продажби, но според Дюрхаймер това е доста консервативна цел. Според него освен това този автомобил може да е първото Bentley с дизелов агрегат. 4,8-литровият V8 TDI на Audi е най-вероятният мотор за подобна стъпка.