Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без повече допълнителни наказания за пилотите

Без повече допълнителни наказания за пилотите

29
0

Пилотите от Формула 1 няма повече да получават допълнителни наказания, заради това че на изтърпели докрай санкциите си за използване на нерегламентирани двигатели. Това реши Стратегическата група на Ф1. От тази година за неизтърпени наказания за преместване назад в решетката стюардите на ФИА налагаха на пилотите допълнителни минавания през бокса или спирания в пита по време на надпреварата.

Правилото обаче беше остро критикувано от фенове и като цяло беше счетено за несправедливо, тъй като пилотите и без това трябва да стартират от последните позиции в решетката. И едно допълнително наказание убиваше окончателно техните шансове.

Според новите правила се очаква най-тежкото състезание да бъде преместване в дъното на решетката. Промените могат да влязат в сила най-рано от Унгария, защото трябва да минат нужните процедури по одобрение.

Motorsport.com разкрива, че идеята за връщане на дозареждането окончателно е била отхвърлена. Анализът на Стратегическата група е показал, че то ще има по-скоро негативно влияние върху спорта.