Начало Moto News БФ по мотоциклетизъм награди най-добрите пилоти за 2016 г.

БФ по мотоциклетизъм награди най-добрите пилоти за 2016 г.

119
0

След цяла година яко даване на газ по писти и трасета, дойде време и за традиционната мотоциклетна гала. На тържествената церемония в Паркхотел Москва БФМ награди шампионите и техните подгласници от републиканското и балканското първенство по мотоциклетизъм на пистата и мотокрос, както и европейския шампионат по супермото. Над 80 шампиони и общо 240 състезатели и отбори, призьори в различните дисциплини – мотокрос, писта и супермото получиха совите награди. На церемонията присъства президентът на ФИМ Европа д-р Волфганг Сръб.

Благодарение на отличното си представяне през цялата година най-често на подиума се качваха български пилоти, които триумфираха по републиканските и балкански трасета през 2016 г. Във всички дисциплини България е на първо място и затова в залата звучеше само Мила Родино. Освен това българските състезатели по Супермото спечелиха четири европейски титли. Пълният списък на шампионите и призьорите в отделните дисциплини можете да видите в новия брой 76 на списание Moto Club.

Специални награди имаше за тримата наши участници в световния шампионата по мотокрос МХ2 – Петър Петров, Майкъл Иванов и Иван Петров. Отличие взе и Мартин Чой за успешното му участие в световния шампионат на ендуранс, заедно с бронзов медал от шампионата „Алпе Адрия“. Награда имаше и за първия българин с точки от световния шампионат по ендуро – габровският пилот Тодор кабакчиев, както и Милен Манев за титлата си по спидуей.

За първи път бяха наградени и шампионите и призьорите с АТV – Георги Гочев, Емил Комаровски и Ренета Христова. Емил Комаровски получи и специалната награда „Феърплей“ за това че спира и оказва животоспасяваща първа помощ на катастрофирал украински състезател. Специални награди получиха европейските шампиони с UTV Николай Гочев и навигаторът му Тодор Христов, а същи и призьорите Красимир Колен и Георги Гочев при ATV-ата в клас Q1.

Специални награди на мотоциклетната гала получиха представители на общините Троян, Севлиево, Самоков, Поморие, Левски и Айтос, които спомогнаха за организирането на състезания от шампионата. По традиция бяха наградени и много медии, които имат и принос за отразяването на мотоциклетните състезания. Сред тях  естествено е и списанието Moto Club, а също и нашия и сайт, на който имаше подробна информация за всички състезания тази година.

На заседанието на Балканската мотоциклетна федерация единодушно за президент беше преизбран досегашния шеф Богдан Николов. Така той ще продължи да ръководи централата и през следващия мандат.