Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бяхме настроили колата за суха писта, обясни Люис

Бяхме настроили колата за суха писта, обясни Люис

41
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън призна, че е бил подложен на голямо напрежение в последните секунди от квалификацията за Гран при на Италия на Монца.

Британецът бе загубил позиции спрямо пилотите на Ред Бул и трябваше да бъде много внимателен и в същото време бърз, за да си върне първото място. Пилотът на Мерцедес го направи, като остави Верстапен на 1.1 сек зад себе си.

„Трудно е да намеря думи, за да обясня как се чувствам, заяви Люис след края на изключително трудната сесия, която се проведе при силен дъжд и мокра писта, на която той взе рекордния си 69-и полпозишън.

– Беше трудно да се вижда какво се случва пред теб, да се виждат линиите. За последната ми обиколка бях поставен под голямо напрежение, защото можеше да има жълт или червен флаг. Имаше голям риск, но аз дадох всичко от себе си.”

Британецът призна още, че в 3-ата част на квалификацията предизвикателството е било много голямо заради увеличилия се дъжд и нуждата да се използват отново гумите за напълно мокро.

„С гумите за екстремно мокро имаше повече сцепление, повече тракция, тъй като те чистеха водата по-добре, каза Люис. – Но ние настроихме колата за суха писта (тъй като прогнозите за утре са да не вали). Това направи нещата по-сложни, като колата реагираше по-рязко.”