Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW купува Заубер

BMW купува Заубер

37
0

От няколко седмици насам вървяха спекулации, че BMW ще закупи Заубер. Причина за това бяха както преговорите между двете страни за за снабдяване с мотори през 2006 г. както и влошените отношения между баварците и тима на Уилямс. От Мюнхен упорито отхвърляха подобен вариант. До днес когато вече всичко е официално.

BMW купува тима на Заубер и ще произвежда не само двигатели за Формула 1 с логото си, но и шасита.

В началото на юни спортният директор на фирмата Марио Тайсен е представил пред управителния съвет изчерпателна презентация. Три седмици са били необходими за обмислянето на тази стъпка и след вчерашното събрание на съвета вече всичко е официално.

Все още не са ясни финансовите параметри на сделката, нещо за което и двете страни мълчат. Все още не е ясно и кой ще се състезава през следващия сезон за новосформирания отбор, но е голяма вероятността BMW да вземе със себе си от Уилямс Ник Хайдфелд от когото всички до момента са много доволни.

Досегашният партньор на баварците, екипът на Уилямс губи статута си на ексклузивен получател на мотори, но вероятно ще продължи да доставя агрегати на англичаните. Предложение за това вече е било представено на Уилямс, като все още липсва окончателно решение от страна на сър Франк и компания., които в дългосрочен план ще трябва да се насочат към друг производител.