Начало Moto News BMW M2 е новият автомобил за сигурност в MotoGP

BMW M2 е новият автомобил за сигурност в MotoGP

56
0

MotoGP и BMW M Division са партньори от почти две десетилетия. MotoGP е върхът в мотоциклетните спортове, състезание, в което участват най-добрите мотоциклетисти с иновативни прототипи, демонстриращи технологичните постижения на мотоциклетните компании. BMW M – подразделението на BMW превърнало се в нарицателно за върхови възможности и спортни гени. От 1999 г, BMW M е постоянен член на международното MotoGP семейство. Успешното сътрудничество с организатора Dorna Sports постоянно се развива през годините, а през 2014 г. е подписан договор за продължаването му до 2020 г. вкл.

В основата на сътрудничеството е осигуряването на мобилност за сигурност. BMW M осигурява най-съвременни технологии, за да гарантира безопасността на състезателите в MotoGP, при всякакви условия. Автомобилите за безопасност са високотехнологични BMW M модели, с изключителни възможности за управление, които ги правят идеални да посрещнат предизвикателствата на състезателната писта. Пореден пример е BMW M2 MotoGP Safety Car, което прави своя дебют през настоящия сезон. Автомобилите за безопасност са модифицирани във фабриката на BMW M за специалното им предназначение, като водещи на мотоциклетното състезание. Това се отнася и за всички останали автомобили осигурени за MotoGP.

Ангажиментът на BMW M подразделението към MotoGP включва многообразие от други активности. От 2003 г. в края на всеки сезон най-добрият квалификант получава BMW M Award. Програмата BMW M MotoGP Experience дава възможност на публиката да се потопи във вълнуващия свят на MotoGP. BMW M MotoGP експерти, осигуряват компетентен коментар и анализ на състезанията. По време на избрани Grand Prix от календара се представят нови модели на BMW M.