Начало Автомобили BMW Серия 5 Туринг и нова версия на i8 със световна премиера...

BMW Серия 5 Туринг и нова версия на i8 със световна премиера в Женева

31
0

Във фокуса на представянето на BMW на международното автомобилно изложение в Женева през 2017 г. ще бъдат актуалните акценти в моделната гама и най-новият прогрес при устойчивата мобилност с чисто електрически и Plug-in хибридни автомобили. 87-ото издание на традиционното автомобилно изложение в панаирния център Palexpo е сцена на световната премиера на новото поколение на BMW Серия 5 Туринг. В Женева за пръв път ще бъдат модернизираните по отношение на дизайна, окачването, атмосферата в интериора и оборудването модели на BMW Серия 4. Освен това – също като световна премиера – ще бъде показана и нова, ексклузивна версия на BMW i8. Иновативният Plug-in хибриден спортен автомобил ще бъде представен на посетителите от 9 до 19 март като BMW i8 Protonic Frozen Black Edition.

Новото издание на успешното по традиция предимно на европейските автомобилни пазари BMW Серия 5 Туринг издига до ново, още по-високо ниво характерната за този модел комбинация между радост от шофирането, естетика, иновации и интелигентна функционалност. Дизайнът на каросерията е подчинен на хармоничните пропорции и индивидуалната геометрия, които подчертават както спортния дух, така и гъвкавостта. Новото BMW Серия 5 Туринг е с леко увеличени външни размери спрямо предшественика си и предлага осезаемо повече място за пътници и багаж. Оптимизирани са и акустичният комфорт при дълги пътувания на задната седалка. Багажникът на новото BMW Серия 5 Туринг предлага увеличена с 10 до 570 л вместимост при ползване на всички места за седене. При необходимост той може да бъде увеличен до 1 700 л (+30 л). Полезният товар е значително по-висок спрямо предишния модел. Гъвкавостта е повишена благодарение на множество практични детайли. В джобовете на вратите вече има място за бутилки с вместимост 1 л, поставките за напитки на средната конзола са по-големи. Разделената в съотношение 40 : 20 : 40 облегалка на задната седалка може да бъде сгъната с натискане на бутон в багажника. Като опция нейният наклон може да се регулира. Щората над багажника и разделителната мрежа се съхраняват в отделни касети под пода на багажника. Освен отварящото се отделно задно стъкло серийното оборудване включва и автоматично задвижване на задния капак. В комбинация с опционалния комфортен достъп е възможно безконтактно отваряне и затваряне на задния капак.

При старта на продажбите през юни 2017 г. за новото BMW Серия 5 Туринг ще се предлагат четири двигателя от актуалното поколение задвижвания на BMW Group. Два от тях още от началото могат да бъдат комбинирани с интелигентното задвижване на всички колела BMW xDrive. В рамките на годината ще ги последват и други варианти както с класическо задно, така и с двойно задвижване. Ефективността на двигателите, оптимизираната аеродинамика и пониженото средно с до 100 кг спрямо предшествениците тегло осигуряват понижаване на разхода на гориво и емисиите с до 11% в зависимост от двигателя. Повече от всякога новото BMW Серия 5 Туринг предлага хармоничен баланс между пъргавина и комфорт на возене. Серийното оборудване включва и въздушно окачване на задната ос с автоматично регулиране на нивото. Като опция се предлагат Динамичен контрол на амортисьорите, системата Adaptive Drive с активно стабилизиране срещу наклоняване, Интегралното активно кормилно управление и М спортно окачване (вече и в комбинация с xDrive). Концепцията на индикаторите и управлението вече включва тъчскрийн монитор и BMW управление с жестове. Новите асистиращи системи и Асистентът за завиване и водене в лентата сочат пътя към автоматизираното шофиране. За новото BMW Серия 5 Туринг се предлага и паркиране от дистанция. Сред акцентите в областта на интелигентната свързаност е и иновативната услуга On-Street Parking Information.

Моделите на новото BMW Серия 4 са с още по-динамичен език на формите и модернизирано окачване. Новото оформление на въздухозаборниците и задните брони, както и вече серийните LED фарове и LED задни светлини осигуряват още по-интензивно подчертаване на ексклузивното и спортно излъчване на новото BMW Серия 4 Купе, новото BMW Серия 4 Кабриолет и новото BMW Серия 4 Гран Купе. В интериора висококачествени акценти се поставят от галванизираните елементи, хромираните апликации и гланцирано черната средна конзола. В комбинация с опционалната навигационна система Professional менютата на концепцията за управление iDrive вече се изобразяват с визия на плочки. Големите полета за управление могат да бъдат конфигурирани свободно и показват постоянно актуализирана информация за скритите зад тях менюта.

Като опция моделите на BMW Серия 4 могат да бъде оборудвани с мултифункционално арматурно табло. При новото BMW Серия 4 Купе и новото BMW Серия 4 Гран Купе по-стегнатото окачване осигурява още по-спортна управляемост при запазване на високи комфорт на возене. За особено мощните варианта на модела като допълнително оборудване се предлагат High-Performance гуми. Оформените по нов начин Full LED задни светлини и висококачествените акценти в интериора облагородяват и излъчването на BMW M4 Купе и BMW M4 Кабриолет. Освен това при двата мощни спортни автомобила навлизат и новите варианти на навигационната система Professional и най-новите услуги на BMW ConnectedDrive.

Продължава и серията от ексклузивни, произвеждани в лимитиран тираж Edition модели на Plug-in хибридния спортен автомобил BMW i8. На автомобилното изложение в Женева през 2017 г. своята световна премиера ще отпразнува BMW i8 Protonic Frozen Black Edition.

Авангардното му излъчване се подчертава интензивно от BMW Individual лаковото покритие Protonic Frozen Black и специфичното оформление на интериора. По-късно през 2017 г. BMW i ще допълни възможностите за особено ексклузивна наслада от електрическата радост от шофирането с BMW i8 Protonic Frozen Yellow Edition.