Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Болидите ще развиват страховити скорости на Пол Рикар

Болидите ще развиват страховити скорости на Пол Рикар

151
0

Болидите от Формула 1 ще развиват страховити скорости на пистата Пол Рикар, където от следващия сезон ще се провежда Гран при на Франция. За надпреварата ще се използва дългата конфигурация на трасето от 5.8 км, което се намира в южната част на страната.

Според симулациите, направени от ФИА, колите ще развиват 343 км/ч преди шикана на правата Мистрал, а след това отново над 340 км/ч преди супербързия десен завой Signes. Самият завой би трябвало да се взема на пълна газ с около 343 км/ч.

„ФИА направи някои изследвания и скоростта преди шикана на Мистрал ще бъде 343 км/ч. Затова използването на този шикан е полезно, заяви управляващият директор на състезанието Жил Дюфеньо.

– Той бе поставен, за да не се стига до това двигателите да вървят на пълно натоварване на правата в продължение на 1.8 км. Освен това искахме с шикана да улесним създаването на възможности за изпреварване.“

Дюфеньо заяви още, че конфигурацията на Пол Рикар е била показана на пилоти като Хамилтън, Фетел и Алонсо по време на уикенда за Гран при на Австрия. Те са харесали избора да се използва дългата конфигурация.

Пол Рикард за последно прие Гран при на Франция през 1990 г., а в последните години приемаше тестове на гумите на Пирели.