Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Не знам кога ще науча дали оставам в Мерцедес

Ботас: Не знам кога ще науча дали оставам в Мерцедес

50
0

Валтери Ботас заяви, че още не знае кога ще разбере дали остава в екипа на Мерцедес и през следващия сезон. Финландецът бе привлечен в тима като заместник на напусналия спорта Нико Розберг в началото на тази година. Договорът му е само за настоящия сезон с опцията за неговото удължаване.

А дали ще остане в тима и догодина зависи най-вече от представянето на Ботас на пистата. От началото на сезона финландецът се справя много добре, като записа победа в Сочи, стартира първи в Бахрейн и се качи 4 пъти на почетната стълбичка.

„Още е рано за това решение. Има още много състезания, заяви Валтери. – Ако аз бях шеф на тима, щях да подпиша нов договор с пилот, който като мен в първите си 7 състезания за нов отбор спечели състезание, полпозишън и се класира 4 пъти на подиума. Иначе не водя преговори с други отбори.”

Ботас заяви още, че не очаква типовете гуми, избрани от Пирели за Баку, да дадат предимство на Мерцедес. Те са суперсофт, соффт и медиум, което предполага, че в екипа няма да имат проблем с тяхната работа при отсъствието на проблемния тип ултрасофт. Последният създаде много неприятности на Люис Хамилтън в Русия и Монако, който трудно успяваше да ги загрее.