Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Показах колко важно е никога да не се предаваш

Ботас: Показах колко важно е никога да не се предаваш

43
0
Ботас

Валтери Ботас заяви след финала на Гран при на Азербайджан, че в състезанието е показал колко важно е да на се предаваш и да се бориш до последно.

Финландецът стартира втори зад съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън, но в завой 2 се удари с Кими Райконен. След инцидента се наложи смяна на предното крило и поставяне на нови гуми, което прати Валтери на 1 обиколка зад лидерите.

В периодите зад кола за сигурност той се върна в обиколката на водещите пилоти, а след това постепенно започна да си пробива път в колоната. След проблемите на Хамилтън и наказанието на Фетел той излезе на 3-а позиция. В последните метри Ботас дори успя да изпревари Ланс Строл и да заеме 2-ата позиция.

„Беше лудо състезание. В началото изоставах с една обиколка, заяви Ботас. – По време на колата за сигурност изпреварих всички, за да се подредя отново в колоната. Мисля, че това състезание показа, че никога не трябва да се предаваш.

Никога не знаеш какво ще се случи. Запазих спокойствие, продължих да натискам, а по време на колата за сигурност от отбора ми оправиха малко колата. Беше разочароващо, че Даниел е толкова напред, но с оглед на обстоятелствата това е добър резултат.“

Що се отнася до инцидента с Райконен, Ботас смята, че той е бил състезателен и нищо повече. „Нямаше място къде да отида, освен към бордюра, каза Валтери. – И когато се качиш върху него, колата отскача и не можех да запазя линията си на движение. Беше нещастно стечение на обстоятелствата, че се случихме отново аз и Кими.“