Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас ще е бърз колкото Розберг, смята Лауда

Ботас ще е бърз колкото Розберг, смята Лауда

42
0

Шефът на борда на директорите на Мерцедес за F1 Ники Лауда смята, че новият пилот на тима Валтери Ботас ще е толкова бърз, колкото и оттеглилия се от спорта Нико Розберг. Финландецът бе пуснат от Уилямс да си тръгне и подписа договор със Сребърните стрели за една годинас опцията за удължаването му, като ще е съотборник на Люис Хамилтън.

„Смятам, че Ботас може да кара бързо като Нико, заяви австриецът пред немския канал RTL. – Затова започваме новия сезон с него и Хамилтън. Оглеждахме се за пилот, който да пасва на тима ни. Ботас ще ни донесе опит и скорост. Той не говори много, но работи здраво. Досега винаги имахме двама топпилоти, които можеха да се борят за световната титла. Нико и Люис бяха чудесен пример за това. Понякога единият бе отпред, понякога другият.”

Лауда каза още, че Ботас ще има свободата да се бори с Хамилтън на пистата и няма да има отборни заповеди. „Както винаги и двамата ни пилоти ще могат свободно да натискат колкото искат, каза австриецът. – Това никога не се е променяло в Мерцедес и няма да се променя в бъдеще. Говорихме с Люис и му обяснихме, че ще кара с Ботас в тима. Той няма проблем с това, както и Валтери.”

Розберг от своя страна прие ролята на посланик на тима на Мерцедес за тази година. Нико спечели световната титла миналия сезон и 5 дена по-късно обяви оттеглянето си от спорта. Първото му събитие на новата позиция ще е в Женева днес, където заедно с Хамилтън ще присъства на Международното изложение на часовникарството, където участва партньорът на тима IWC Schaffhausen – производител на луксозни часовници.