Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Знаех, че от мен се иска да задържа Фетел

Ботас: Знаех, че от мен се иска да задържа Фетел

117
0

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас обясни, че е направил всичко възможно да изпълни нарежданията на отбора на Мерцедес и да задържи максимално дълго зад себе си Себастиан Фетел по време на Гран При на Испания. След първите спирания за смяна на гуми в Барселона Фетел излезе от бокса и след няколко обиколки настигна Ботас, на когото тепърва му предстоеше спиране в бокса.

Валтери направи всичко възможно Фетел да не успее бързо да го изпревари 2 обиколка и се наложи Себастиан да атакува рисковано Ботас през тревата, за да завърши успешно атаката си на спирането след старт-финала за първи завой. Благодарение на това Хамилтън съкрати над 2 секунди от изоставането си.

„Дадох всичко от себе си да забавя максимално дълго Фетел зад мен и да загуби време. В този момента това беше моята работата и моята мисия, каза Ботас. – Темпото му беше много по-добро от моето и накрая той рискува и ме изпревари. Знаех какво се иска от мен в отборната стратегия и мисля, че Себ загуби доста секунди, които на финала на Хамилтън.

Разочарован съм, че заради технически проблем нямах възможност да финиширам и да добавя още ценни точки за класирането на отбора, но такива неща се случват в нашия спорт и вече мисля за следващото състезание.”