Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Дори една точка в Канада щеше да е като победа за...

Булие: Дори една точка в Канада щеше да е като победа за нас

135
0

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие призна, че дори спечелването на една точка в Гран при на Канада е щяло да е като победа за тима след толкова много проблеми от началото на сезона. Водещият пилот на екипа Фернандо Алонсо се движеше на 10-а позиция, но 4 обиколки преди края получи повреда в мотора и отпадна. Така испанецът не успя да донесе първи точки за Макларън през сезона.

Самият Алонсо определи дефицита си на скорост на правите като опасен и изрази недоволството си от липсата на мощност по време на състезанието. Максималната скорост на Фернандо беше с цели 25 км/ч по-ниска от тази на Себастиан Фетел, който разви най-много от всички – близо 343 км/ч.

„За първи път този сезон, движейки се на 10-о място малко преди края, се осмелихме да се надяваме, че ще постигнем нещо, каза Булие. – И това беше да вземем една точка с Фернандо, който кара страхотно през целия следобед, както той всъщност прави всеки следобед в състезанията за последните 2 години и половина.

След толкова много труд и неприятности дори една точка щеше да е като победа. И след това дойде още една изключително неприятна повреда. Трудно е да намеря точните думи, за да изразя нашето разочарование и тъга. Само ще кажа, че това просто и абсолютно не бе достатъчно добро.“

По думите на спортния шеф на Хонда за F1 Юсуке Хасегава данните показват, че причината за отпадането на Алонсо е повреда в двигателя с вътрешно горене, но още не се знае каква е същността на проблема. Това бе 3-ият двигател с вътрешно горене за Фернандо, което означава, че следващия, който ще трябва да използва, ще е последният, на който има право за сезона. За използването на повече следват наказания в решетката.