Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни Екълстоун платил сметките на Лотус

Бърни Екълстоун платил сметките на Лотус

43
0

Босът на Ф1 Бърни Екълстоун е платил задълженията на Лотус, за да може отборът да участва в последното състезание от календара в Абу Даби този уикенд, съобщава „Аутоспорт“. Тимът все още не е завършил преговорите с Рено, което прави финансовата му ситуация много трудна. Така екипът отново се оказал пред блокиран гараж в бокса, а оборудването заключено на летището, чакащо транспорт.

Екълстоун платил просрочените сметки и така персоналът най-после започнал подготовката си за неделното състезание с два дни закъснение. Това не е първият път, в който Лотус се оказват в подобно положение, но шефът по операциите на пистата Алан Пермейн увери, че механиците ще успеят да сглобят колите навреме за първата свободна тренировка утре.

„Всичко ще е готово за утре, заяви пилотът Пастор Малдонадо. – Просто трябва да работим по-бързо и по-усърдно от обикновено, но момчетата ни са много силни и във форма. Свикнали са с това, така че не би трябвало да има проблем. Трудно е да пристигаш с главоболия за всяко състезание, но ще дадем всичко от себе си. Това е един много добър, единен екип и сега е моментът да го покажем.“