Начало Други Царски спечели Писта Бургас, Влъчков и Симеонов шампиони

Царски спечели Писта Бургас, Влъчков и Симеонов шампиони

92
0

Илия Царски от екипа на Автоцар с Мицубиши Лансър Ево 9 спечели и двамата манша в серия Макси, а с това и кръга на писта Бургас, 6-и предпоследен кръг от националния шампионат на затворен маршрут. В отсъствието на Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг Тийм, който счупи скоростна кутия вчера, панагюрецът успя да надделее в двете надпревари в битка с Пламен Камбуров от Вромос с Мицубиши Лансър Ево 9.

В първата надпревара двамата водеха страхотна битка, като водеше тръгналия от полпозишън Царски. Камбуров обаче не го изпускаше и дори в самия край на излизане от последния завой успя да го изпревари. Оказа се обаче, че Пламен е направил фаулстарт, което наложи добавяне към общото му време на 15 сек. Така той остана втори, а трети финишира Васко Въжаров.

Във втория манш Камбуров вече нямаше наказание, но не успя да изпревари тръгналия първи Царски и на финала бе на 0.705 сек зад него. Подиумът допълни Красимир Боев с Мицубиши Лансър Ево 9. Така в генералното класиране поведе Камбуров със 182.5 точки, следван от Царски на 8.5 т. Маршавелов се смъкна на 3-а позиция със 168 т.

В серия Туринг Иван Влъчков от КА-2 Рейсинг Тийм с Хонда Сивик спечели втория манш, което му бе достатъчно да си осигури и титлата в класа преди последния кръг в Пловдив на Дракон. Иван не завърши първия манш, след като счупи полуоска още на старта. В негово отсъствие победата взе Стоян Апостолов от Елена Тим с Хонда Сивик, следван от Красен Василев с Рено Клио от Ефко Рейсинг и Росен Русев от Одесос с Хонда Сивик.

Във втория манш съответно Иван трябваше да тръгне последен, но изпревари всички и на финала бе с 5.6 сек пред Апостолов, а тройката допълни Русев. Така победител за кръга стана Апостолов с 43 точки, но със спечелените 27 т. Влъчков запази аванс от 63 точки в генералното класиране и няма как да бъде изпреварен в оставащия един кръг.

В серия Спорт шампионът също стана известен. Това е Симеон Симеонов (Казанлък Моторспорт) с Хонда Сивик, който спечели и двете състезания в Бургас. В първото той остави зад себе си Слави Рупчев и Димитър Пенчев, а във второто Рупчев и Искрен Веселинов. В Първия Пенчев се сблъска с Веселинов и последния отпадна от състезанието.