Начало Други Champion пуска иновативни запалителни свещи, стъклочистачки и филтри

Champion пуска иновативни запалителни свещи, стъклочистачки и филтри

55
0

Ски сезонът в най-известния зимен курорт на Сърбия – Копаоник е към края си. Все пак по пистите още има сняг, летят скиори и сноубордисти, лифтове и влекове работят под пълна пара, а местните хора в хотели и ресторанти отчитат силен сезон, най-силния от съществуването на курорта. Нашата цел обаче не са ските, а представянето на новата гама на марката Champion, част от Federal-Mogul Motorparts.

Става дума за пълната гама от новите иновативни продукти за сервизно обслужване Champion – запалителни свещи, стъклочистачки и филтри. Събитието е наистина мащабно, тъй като се събраха много клиенти на марката Champion, като се събраха повече от 150 механици от пет различни региона. Те се запознаха с най-новите продукти на марката, с техните особености и качества.

Всички части се произвеждат и изработват в собствени центрове за разработки и проучване на компанията. Качеството на  продуктите на Champion е известно, особено като доставчик на запалителни свещи. Неслучайно компанията работи с отбори от Формула 1, WRC, MotoGP, WSBK и други шампионати в моторните спортове. Освен това много от най-известните производители на автомобили използват запалителните свещи на Champion за първоначално вграждане или при сервизно обслужване. Причината е, че продуктите, които компанията разработва, са широко портфолио от технически решения, които позволяват максимално представяне на двигателя и покриване на най-новите стандарти при вредните емисии. Със своята гама от запалителни свещи Champion, включваща последните технологии, Federal-Mogul Motorparts постига 96% покритие на автомобилния парк в Европа. Неслучайно Санда Кристичевич, експерт продукти за сервизно обслужване за Южна Европа на Federal-Mogul Motorparts каза при представянето: „Champion предлага водещи запалителни технологии, които предпазват околната среда, като например подгревни свещи с интегрирани сензори за налягане (Integrated Pressure Sensor Glow Plugs (IPSG)) и модули за управление на подгревните свещи (glow plug control units). Без значение дали шофирате дизелов или бензинов автомобил, Champion предлага правилното решение за вашата кола.“

IPSG са иновативни подгревни свещи с интегриран сензор, който изчислява налягането в горивната камера и отчита данните в контролната електроника на двигателя. Това позволява настройването на впръскването в горивната камера в реално време, което намалява CO² емисиите и подобрява консумацията на гориво. IPSG се предлагат ексклузивно за клиенти на пазара за следпродажбено обслужване под марките Champion и Beru. Като един от само три доставчици на продукти за следпродажбено обслужване, Champion използва електронни контролни панели (Electronic Control Units), компоненти, които непрекъснато адаптират впръскването на гориво, налягането при зареждане и нивото на изпарени вредни газове.

Модулът за управление на подгревната свещ е ключов елемент за безпроблемното стартиране на студен дизелов двигател. Той е с вграден микрорегулатор, който отчита информация като например времето, специфичният размер и продължителност на електропотока, които стигат до електронно контролираната подгревна свещ. Обикновено тя се намира директно върху двигателя, за да има директна връзка с контролния модул на двигателя и за да може да пренася по-лесно данните относно въздушния поток, скоростта, количеството впръскване и температура на двигателя към контролния модул.  

​Federal-Mogul Motorparts наскоро придоби бизнеса и активите на Interfil, S.A. de C.V. (Мексико), водещ производител на маслени и въздушни филтри, филтри на купето и скоростната кутия и други филтърни продукти за автомобилната и тежкотоварната индустрия. Компанията обслужва клиенти за оригинално вграждане, обслужване и за подмяна. Така се увеличава капацитета на филтрите Champion за развитие и тестване на продуктите за всички региони, включително Европа, Близък изток и Африка.

Гамата филтри Champion към момента покрива повече от 92% от европейския автопарк, обхващайки въздушни, горивни, маслени филтри и филтри за купето, проектирани да оптимизират оперативността на автомобила и да осигурят по-голяма издръжливост. Гамата използва последни технологични разработки като нова синтетична целулозна смес на средата при въздушните филтри, разтопена пореста материя за горивни филтри, микро-стъклена смес и силиконови антидренажни клапани за маслените филтри, гарантирайки отлично филтриране и намаляване на разхода на гориво и масло. Със своите гъвкави рамки при филтрите за купето, Champion допълнително подпомага механиците в заменянето на частите само за няколко минути.

Освен запалителни продукти и филтри, обширната програма на Champion включва всички видове дизайн на чистачки. Това са три отличителни подбранда: Aerovantage, Easyvision и Rainy Day.

Стъклочистачките Aerovantage се разработват и произвеждат спрямо ОЕ стандартите, за да могат да посрещнат същите изисквания при представянето, както оригиналните части. Прецизно изработени флексори плъзгат гумения елемент безшумно по повърхността на стъклото и осигуряват максимална видимост при всякакви условия на шофиране. 

Гамата Easyvision включва 15 номера на части за стъклочистачки с патентованата система Multi Clip. Така стъклочистачките да се поставят лесно към седем различни ОЕ крайника. В допълнение има 11 Retro Clip плоски стъклочистачки, които могат директно да се подменят с такива по най-нова технология. QR кода на пакетите помага на механиците да идентифицират правилната стъклочистачка, както и да видят детайлно видео за поставянето й. 

Гамата Rainy Day включва последен, уникален и икономичен дизайн за плоски стъклочистачки – само 13 номера на части, включващи система Multi Clip плюс допълнителен конектор за крайници във формата на кука, което прави програмата ултра компактна и на конкурентна цена.