Начало Автомобили Corsa с 30 000 поръчки

Corsa с 30 000 поръчки

34
0

Corsa още не е направила официално пазарната си премиера, а вече 30 000 купувачи избраха новия й вариант.

Дилърите на Opel започнаха да приемат поръчки за петото поколение на малкия модел само преди два месеца. Официалното стартиране на продажбите е след няколко седмици.

– Новата Corsa има чудесен старт. Въпреки че клиентите не могат да я видят в дилърствата, нито да я тестват, вече получихме множество поръчки. Това показва, че разполагаме с убедителен комплекс от дизайн, технологии и цена – заяви Петер Кристиян Кюсперт, вицепрезидент по продажбите и следпродажбеното обслужване на Opel Group. – Петото поколение ще продължи успешната история на Corsa. Колата е важна част от нашата моделна офанзива, която ще увеличи значително пазарния ни дял през следващите няколко години,” допълни Кюсперт.

Световната премиера на новата Corsa бе на автомобилното изложение в Париж в началото на октомври. Системата за поръчки беше отворена първо в Германия, но сега вече Corsa може да бъде поръчвана на почти всички големи пазари.

– Наличието на Corsa в цяла Европа ще й осигури допълнителен тласък. Колата е популярна не само в Германия, но и на други важни пазари като Великобритания и Франция – обясни Кюсперт.

Новата Corsa ще бъде в дилърствата в страните, които първи можеха да я поръчват, до края на годината. Пазарната премиера за цяла Европа ще завърши през януари 2015 г.

Corsa е един от най-важните автомобили в портфолиото на Opel, осигурявайки около една четвърт от всичките продажби на марката. От лансирането на първото поколение Corsa преди 32 години, са продадени 12,4 милиона бройки от този модел. От предшественика на новата Corsa бяха продадени почти 3 милиона бройки между 2006 и 2014 година.

Дори в края на жизнения си цикъл предишното поколение доказа своята популярност. През настоящата година Corsa D беше най-продаваният модел на Opel в Европа. В Германия през месец септември малкият модел застана на първо място по регистрации в своя сегмент.

Новата Corsa е олицетворение на германски инженеринг, емоционален дизайн и изключително добро съотношение между цена и качества. Системите за безопасност и асистенция заедно с новите ултра модерни двигатели и трансмисии са технологичните акценти на модела.

Новата Corsa е главен играч в моделната офанзива на Opel, съгласно която до 2018 година марката ще лансира на пазара 27 нови автомобила и 17 нови двигателя. Следващата година ще е премиерата на новия KARL. С новия базов модел на Opel, Corsa E и стилният ADAM – и трите въведени на пазара в разстояние на по-малко от две години и половина – Opel ще има най-силното си портфолио от малки автомобили и една от най-младите гами в този клас на целия автомобилен пазар.